tel +31(0)36 - 540 31 75 Nederlands English Deutsch
Home
Home
KORTING
Boek uw verblijf in één van onze lodges nu rechtstreeks via deze site tegen het allerlaagste tarief!

Altijd de beste prijs gegarandeerd! Boek direct
Menu
empty

Over Flevoland
Logeren op de bodem van de zee.


Flevoland is de jongste provincie van Nederland. De provincie, opgericht in 1986, is ontstaan door het terugwinnen van land van de voormalige Zuiderzee. In 1918 werd de Zuiderzeewet gepasseerd,waarin werd besloten om het land terug te winnen van de zee. Een begin werd gemaakt in 1924, met de sluiting van de 2,5 kilometer lange Amsteldiepdijk tussen het vaste land van Noord-Holland en het eiland Wieringen. Daarna was de Afsluitdijk aan de beurt, een dijk tussen Wieringen en het vaste land van Friesland. Het leek een onmogelijke klus, een dijk midden in de zee aanleggen. Maar in 1932 was de klus geklaard en zo ontstond het IJsselmeer.

Op de plaats waar de dijk gesloten werd, staat nu een monument met de woorden "Een volk dat leeft, bouwt aan zijn toekomst". De Noordoostpolder werd de eerste IJsselmeerpolde. Op 3 oktober 1939 gaven de Burgemeesters van Urk en Lemsterland elkaar een hand op de gesloten dijk.

Na de Noordoostpolder begonnen de arbeiders met de aanleg van Oostelijk Flevoland. Na de voorspoedig aangelegde oostelijke polder (1957) volgde al snel de zuidelijke polder (1968). Op 1 januari 1986 werd Flevoland officieel de nieuwste en 12e provincie van Nederland.De nieuwe polders werden voornamelijk besteed aan agrarische bestemming. De provincie ligt gemiddeld ongeveer vijf meter onder de zeespiegel.

De gunstige centrale ligging maakt het een uitstekende 'thuisbasis' om Nederland te ontdekken. De grote steden: als Amsterdam, Utrecht en Groningen liggen binnen handbereik.